پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد! معاون وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: برخورد جدی با هرگونه هنجارشکنی در مدارس غیردولتی اجرای طرح هوشمندسازی بیمارستان‌های کشور از مشهد | اسناد کاغذی بیمه سلامت حذف می‌شود
سرخط خبرها

آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا

  • کد خبر: ۳۶۸۹۵۰
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۳
آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به ادغام بیش از ۵۰۰ بیماری و برنامه در نظام شبکه بهداشتی کشور و با بیان اینکه پزشکان خانواده می‌توانند نقش مؤثری در مدیریت این حجم گسترده از بیماری‌ها داشته باشند، در عین حال از آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در چهار شهرستان کشور و توسعه زیرساخت‌های الکترونیک نظام ارجاع خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر کوروش اعتماد در آیین افتتاحیه همایش «پزشکی خانواده و مدیریت بیماری‌های شایع» که امروز (۷ آبان ۱۴۰۴) برگزار شد، اظهار کرد: اگر بخواهیم از سختی کار پزشکان سخن بگوییم، می‌بایست به تعداد بیماری‌های ادغام یافته در نظام سلامت توجه کنیم.

وی درباره اعداد بیماری‌های ادغام‌شده در نظام سلامت گفت: سلامت روان و اختلالات آن را در کانون توجه قرار داده‌ایم؛ به طور مثال، فقط ۳۰ برنامه در حوزه اختلالات سلامت روان در شبکه ادغام شده است. همچنین حدود ۶۰ برنامه در حوزه سلامت خانواده و حدود ۶۰ برنامه نیز در حوزه اختلالات تغذیه‌ای در شبکه ادغام شده است.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره بیماری‌های واگیر ادغام‌یافته در نظام شبکه گفت: اگر بخواهیم فقط از بیماری‌های مشترک میان انسان با دام، بیماری‌های منتقله از حیوانات، هوا، آب و حشرات سخن بگوییم، بیش از ۲۰۰ بیماری در نظام شبکه ادغام شده است. همچنین حدود ۱۵۰ بیماری در حوزه بیماری‌های غیر واگیر در نظام شبکه ادغام شده است.

اعتماد با بیان اینکه ۵۰۰ بیماری و برنامه در نظام شبکه ادغام شده، و با طرح این پرسش که آیا یک پزشک عمومی امکان مدیریت تمام این بیماری‌ها در سطح یک ارائه خدمات را دارد؟، گفت: من در پاسخ این پرسش می‌گویم، با توجه به اینکه دوره‌های بالینی بیماری‌ها متفاوت است، افراد می‌بایست دوره‌های تخصصی را سپری کنند. با توجه به این شرایط باید گفت، خدماتی می‌بایست در نظام سلامت تعریف شود ولی ارائه این خدمات الزاماً در سطح ۲ تخصصی نباشد. من بر این باور هستم که متخصصان پزشکی خانواده می‌توانند در چنین شرایطی بسیار موثر باشند.

وی درباره استراتژی‌های نظام سلامت در مواجهه با بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج گفت: اغلب استراتژی ما، استراتژی‌های شناسایی بیماری و مراقبت‌های فعال بود، اما این استراتژی در حال تغییر است و در مسیر کنترل بیماری است.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۳.۵ تا ۴ میلیون دیابتی در سطح یک نظام بهداشتی کشور پذیرفته شده‌اند، گفت: قند خون ۴۵ درصد مبتلایان به دیابت در سطح یک، کنترل شده است. بالاترین میزان قند خون کنترل شده برای دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز است که این میزان حدود ۶۰ درصد است.

وی با بیان اینکه برنامه پزشکی خانواده از سال ۱۳۸۴ آغاز شده، تصریح کرد: سال ۱۳۹۲ این برنامه در دو استان فارس و مازندران اجرا شد. دستورالعمل‌هایی برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در نظر گرفته شده، به طور مثال، اجرای برنامه پزشکی خانواده در روستا‌ها و شهر‌های کمتر از ۲۰هزار نفر است. تصمیم بر این است که دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه اجرایی یکسان شود و همچنین شاخص‌های ارزیابی نیز بازنگری شود.

اعتماد گفت: به منظور گسترش برنامه پزشکی خانواده و بهبود سازوکار‌های آن تصمیم گرفتیم که یک شهرستان در هر دانشگاه علوم‌پزشکی انتخاب کنیم؛ به نحوی که شهر و روستا به عنوان یک الگوی یکپارچه تحت پوشش پزشکی خانواده قرار گیرند. به این منظور، فازبندی لازم انجام شده و برنامه پزشکی خانواده در فاز صفر در چهار شهرستان مرند، قائن، آق‌قلا و خدابنده آغاز می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره زیرساخت‌های الکترونیک اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت: در حال حاضر، زیرساخت الکترونیک برای نوبت گرفتن از سامانه‌های سطح یک برای متخصصان سطح ۲ از طریق سامانه‌های موجود فراهم شده است.

وی درباره پرونده الکترونیک سلامت و نظام الکترونیک توضیح داد: خوشبختانه سیستم ارجاع و نوبت‌دهی الکترونیک برای سامانه‌های کلینیک‌ها و هم سازمان‌های بیمه‌گر یعنی سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی برقرار است. 

اعتماد درباره تعرفه‌ها توضیح داد: نکته‌ای که در کانون توجه قرار داده‌ایم این است که تعرفه‌ها در تمام سطوح به واقعیت نزدیک شود. همچنین پرداختی‌ها به هنگام انجام شود. ما در ارتباط با نظام پرداخت‌ها تلاش کرده‌ایم که در سال جاری و در راستای سال‌های گذشته از شاخص‌های کیفی و کنترل بیماری‌ها مانند دیابت استفاده کنیم؛ بنابراین بخشی از پرداخت‌ها در سطح یک بر اساس عملکرد و کیفیت خدمات است.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره پرداختی‌ها در سطح ۲ و ۳ گفت: پرداخت به دو صورت «ثابت» و «مبتنی بر عملکرد» انجام می‌شود.

وی درباره مزایای اجرای نظام ارجاع الکترونیک گفت: استفاده از زیرساخت‌های الکترونیک نه تنها باعث ثبات و بهبود عملکرد نظام ارجاع می‌شود، بلکه نظام پرداخت را ارتقا می‌دهد.

او درباره میزان مراجعه به نظام ارجاع در شهر‌ها و روستا‌های کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت نیز گفت: بر اساس گزارش‌های سامانه‌های سطح یک در روستا‌ها و شهر‌های کمتر از ۲۰ هزار نفر، میزان متوسط مراجعه هر نفر به پزشک ۲.۵‌بار در سال است که از این تعداد ۵ درصد به سطوح ۲ ارجاع داده می‌شوند. باز هم تاکید می‌کنم که در نظر داریم نوبت‌دهی به صورت الکترونیک انجام شود.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: بر اساس مصوبه دولت تصمیم بر این است افرادی که خارج از نظام ارجاع به پزشکان مراجعه می‌کنند، فرانشیز را به صورت ۱۰۰ درصدی پرداخت کنند. همچنین تصمیم بر این است که با بسته‌های تشویقی مانند فرانشیز و نوبت دهی افراد را برای رجوع به نظام ارجاع تشویق کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->